In welke gevallen kun je een mediator inschakelen?

Klanten die niet betalen? Schakel een incassobureau in
June 29, 2021
De voordelen en nadelen van het gebruik van online juridische diensten
March 14, 2022
Show all

Er zijn meerdere gevallen te bedenken waarin je met mediation een vervelende situatie kan gaan oplossen. Als je gaat scheiden bevindt je je in zo’n vervelende situatie, waarbij mediation geschikt kan zijn en kan zorgen dat er geen verdere escalatie van de vervelende situatie is. Ook kan er sprake zijn van een burenruzie, een conflict met een collega of een conflict met je werkgever.

In de volgende gevallen kan je een mediator inschakelen:

  • Mediation bij een scheiding
  • Mediation bij een ruzie met de buren
  • Mediation bij een conflict met een collega
  • Mediation bij een conflict met je werkgever

Dit zijn vooral situaties waarin het belangrijk is dat er in de toekomst weer een goede relatie tussen beide partijen mogelijk is. Mediation in amersfoort en mediation apeldoorn kunnen je hierbij helpen. Zij zijn gespecialiseerd in het bemiddelen tussen verschillende partijen die te maken krijgen met een conflict, maar graag dit willen oplossen om zo de goede band te kunnen herstellen en een verdere escalatie uit de weg te helpen.

Mediation bij een scheiding

Bij een scheiding waarbij beide partijen een goede relatie willen behouden is mediation een geschikte keuze om tussen de partijen te bemiddelen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er kinderen bij de situatie betrokken zijn. In dit geval wil je samen zo goed mogelijk de echtscheiding regelen om de goede relatie te kunnen herstellen. Mediation amersfoort en mediation apeldoorn kunnen zorgen dat beide partijen in een goede relatie de toekomst tegemoet zien!

Mediation bij een ruzie met de buren

Bij een ruzie met de buren is de vervelende situatie dat je nog steeds buren bent na het conflict. Je bent niet 1,2,3 verhuisd en misschien wil je wel helemaal niet verhuizen. Ook in deze situatie kunnen mediation amersfoort en mediation apeldoorn ervoor zorgen dat de buren in de toekomst weer door een deur kunnen en dat de relatie hersteld wordt.

Mediation bij een conflict met een collega

Bij een conflict met een collega hebben beide partijen een gemeenschappelijk toekomstig belang, namelijk in een goede werksfeer gezamenlijk tot goede werkresultaten komen. Door dit gemeenschappelijke belang is mediation uitermate geschikt als bemiddeling tussen de verschillende partijen.

Mediation bij een conflict met je werkgever

Bij een conflict met je werkgever kan er sprake zijn van een vertrouwelijke situatie waardoor het belangrijk is om onder een beperkt aantal ogen tot een oplossing van het probleem te komen. Hierdoor is mediation geschikt voor een conflict met je werkgever. Er wordt gezamenlijk gekeken hoe de situatie verbeterd kan worden, waardoor er ook geen sprake hoeft te zijn van escalerend conflict dat kan resulteren in ontslag

Comments are closed.