Klanten die niet betalen? Schakel een incassobureau in

Verborgen gebreken gevonden in je nieuwe woning? Contacteer een verborgen gebreken advocaat!
August 26, 2020
In welke gevallen kun je een mediator inschakelen?
June 30, 2021
Show all

Bij het opstarten van jouw onderneming hoop je natuurlijk dat jouw klanten degenen zijn die steeds stipt en correct hun rekeningen betalen. Helaas, wanbetalers treffen iedere onderneming en vroeg of laat zal ook jij ermee geconfronteerd worden. Erg vervelend natuurlijk want je wil aan de ene kant de relatie met jouw klant niet op de helling stellen, maar je wilt wel jouw factuur betaald krijgen, volledig terecht overigens.

Een incassobureau inschakelen laat jou toe de openstaande factuur betaald te krijgen zonder dat dit een rem zet op de relatie met jouw klant.

Wat kan je verwachten van een incassobureau?

Een vergetelheid kan iedereen overkomen, ook jouw klant. Zie je dat de betaling van een factuur achterwege blijft, probeer dan eerst zelf met een vriendelijk telefoontje of mailtje een oplossing te vinden. Als jouw klant echter bewust niet tot betaling overgaat, zullen verdere stappen zoals een incassobureau inschakelen nodig zijn. Zij nemen het dossier van jou over en stellen alles in het werk om voor jou een betaling te krijgen.

Zowel schriftelijk als telefonisch zal contact opgenomen worden met jouw klant om hem alsnog te overhalen om de factuur te betalen, wat in de meeste gevallen ook lukt. De succesratio van incassobureaus ligt vrij hoog en dat kan jouw bedrijf alleen maar ten goede komen. Gaat de schuldenaar over tot betaling, dan kan het dossier afgesloten worden. Blijft hij echter weigeren om te betalen of verkeert hij in de onmogelijkheid hiertoe, dan zal het dossier aan de bevoegde rechtbank moeten overgemaakt worden. Dit laatste is slechts in een zeer beperkt aantal dossiers nodig, gelukkig maar.

De voordelen van no cure no pay incasso

Uiteraard wil jij liefst zo snel mogelijk en met de minste kosten aan jouw centen raken. Werken volgens de no cure no pay incasso procedure zorgt ervoor dat de kosten steeds ten laste zijn van de schuldenaar. In het geval geen betaling kan worden verkregen, worden de kosten ook niet aan jou aangerekend. Jij bent jouw deel van de overeenkomst nagekomen, er is dus geen enkele reden te bedenken waarom jij ook nog eens zou moeten opdraaien voor de kosten van de incassoprocedure. Laat wanbetalers niet de toekomst van jouw bedrijf bepalen en stel alles in het werk om aan de betaling van jouw facturen te raken.

Comments are closed.